Läsglädje med B. Wahlströms & Max

B. Wahlströms upprepar lyckat samarbete för läsglädje

Pressinformation 2015-02-05

Lasgladjeformedlare.png

För andra året i rad samarbetar B. Wahlströms med Max för att på nya platser inspirera till läsning bland vuxna och barn.

– Vi är stolta och glada över att få fortsätta sprida läsglädje tillsammans med Max. Genom samarbetet når vi ut med bra böcker till familjer i hela landet och till platser där böcker inte alltid har en självklar roll. Vi vill särskilt uppmana alla vuxna att ta sig tid att läsa högt för barnen och hoppas att även årets böcker ska locka till många sköna lässtunder, säger Marta Hedener Hagman, utgivningschef, B. Wahlströms.

Efter förra årets lyckade satsning utökas 2015-års samarbete, Max delar ut böcker under två perioder och antalet böcker som delas ut ökar. Första perioden blir under februari månad då 220 000 böcker fördelat på fyra av B. Wahlströms titlar delas ut.

– Vi är väldigt glada över samarbetet med B. Wahlströms och att vi kan erbjuda spännande böcker till både yngre och lite äldre barn i vår barnmeny. Läsning och läsglädje är oerhört viktigt. Med böckerna hoppas vi kunna ge hela familjen både lärorik och mysig tid tillsammans, säger Christoffer Bergfors, vVD på Max.

För att ytterligare främja läsning hos de familjer som besöker Max under perioden erbjuder Akademibokhandeln en rabatt för alla som köper en av B. Wahlströms lättlästa böcker med märkningen Kodknäckare. En rabattkupong går att hitta på Max brickunderlägg.

Böckerna som delas ut i februari
Zenobia och rövaren av Lilian Edvall och Sara Gimbergsson
Hilda och Charlie sover över av Krista Hjärpe
Saga på ridskolan av Pia Hagmar och Maria Källström
Manne gräver ett hål av Kalle Carmback, Mats Eriksson och My Engström-Renman


omslag_kampanj.png