Läsglädje med B. Wahlströms & Max


300 000 barnböcker i Maxboxen sprider läsglädje

Max-lasgladje-mars-2018-16x9.jpg

Under 2018 kommer totalt en miljon barnböcker att delas ut med Maxboxen, under månaderna januari, mars och november.

I mars och över påsken delas böckerna ut tillsammans med B. Wahlströms som en del av förlagets satsning ”Läsglädje”. Samarbetet mellan B. Wahlströms och MAX har pågått under flera års tid, och barnböckerna är en omtyckt och uppskattad överraskning i Maxboxen för såväl stora som små läsare. 

- För oss är barns läsande det viktigaste och mest glädjerika som finns och att få möjligheten att nå så här många barn med en ny bok via MAX är förstås fantastiskt! Ett läsande barn blir en tänkande vuxen, säger Annika Berg, Försäljningsansvarig på B. Wahlströms.

Nu får läsarna möjlighet att lära känna syskonen Milda och Malte ännu bättre i den spännande och nervkittlande historien Spöken och Spindlar samt detektiverna Tim och Tove som hittar en skatt – eller är det egentligen stöldgods? – i Guldskatten. I boken Leo och de lösa tänderna råkar Leo säga till klasskompisarna att han också har en lös tand, fastän han inte har det. Hur ska han ta sig ur situationen nu? Den fjärde boken Min första strandkantsbok vill inspirera läsaren att gå på upptäcktsfärd och lära sig mer om naturen och vad som kan finnas längs med strandkanten.

Följande böcker delas ut på MAX nu:

  • Spindlar och spöken av Eva Christina Johansson och Jonna Björnstjerna
  • Leo och de lösa tänderna av Christina Lindström och Kajsa Lind
  • Guldskatten av Suzanne Mortensen och Lisa Moroni
  • Min första strandbok av Anja Baklien