Omslagsbild: Flamingopojken

Översättare: Ylva Kempe
Utgivningsdatum: 2018-09-07
ISBN: 978-91-32-20777-8
Målgrupp: 9-12

Flamingopojken

Fängslande och hjärtvärmande av mästaren Morpurgo 
Lorenzo växer upp på sina föräldrars gård i Camargue södra Frankrike, i ett floddelta mitt bland rosa flamingos och vackra vita hästar. Han ser inte riktigt livet som andra, eftersom han har autism, och vissa saker har han svårt att förstå. Men han älskar musik och han har magisk hand med djur. Lorenzo tycker om rutiner, så varje vecka följer han med sin mamma till marknaden för att åka stans enda karusell. Där träffar han också Kezia, som hjälper till att sköta karusellen och en särskild vänskap byggs upp mellan dem.

Men när andra världskriget når Camargue börjar den trygga tillvaron rasa samman. Karusellen går sönder, Kezia och hennes familj svävar i fara och till och med Lorenzos älskade flamingos är hotade …

Michael Morpurgo är en av Storbritanniens mest folkkära barnboksförfattare. Han har fått mängder av priser och har flera gånger nominerats till Almapriset. Morpurgos berättelser har blivit teveserier, pjäser och till och med balett, och boken War Horse har filmatiserats av Steven Spielberg.

Mer om författaren
89 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: september 2018

Michael Morpurgo

Michael Morpurgo föddes 1943 i England, där han fortfarande bor. Morpurgo är utbildad lärare och det var i skolmiljön som han upptäckte sitt intresse för att berätta sagor. Han började skriva ner korta historier och debuterade 1974 med It Never Rained: Five Stories. Sedan dess har han skrivit över hundra böcker för barn och ungdomar. 

Morpurgos böcker har en blandad målgrupp, de kan läsas av både barn och vuxna, flickor och pojkar. Det förekommer ofta djur i berättelserna – dansande björnar, trofasta hundar, övergivna rävungar, vilda apor etc. Ett tydligt budskap är att alla varelser är lika mycket värda, man ska behandla både djur och människor med respekt.

Morpurgo har nominerats till och vunnit en rad olika priser för sina böcker, bland annat: Carneige Medal, W.H. Smith Award for Children’s Literature, Blue Peter Book Award, Whitbread Children’s Book Award, Prix Sorcières, Red House Children’s Book Award, Hampshire Book Award. 

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår