Omslagsbild: Enola Holmes och kidnappningsmysteriet

Översättare: Carina Jansson
Utgivningsdatum: 2018-09-07
ISBN: 978-91-32-20787-7
Målgrupp: 9-12

Enola Holmes och kidnappningsmysteriet

Möt Enola Holmes, Sherlocks coola lillasyster
Enola Holmes är mamma är spårlöst försvunnen, Enola själv är förkrossad av sorg och nu vill hennes två äldre bröder, Sherlock och Mycroft, skicka henne till en internatskola. Enola flyr till London och maskerar sig till en ung änka, fast besluten om hitta sin mamma. Inte ens efternamnet Holmes kan förbereda Enola på vad som väntar i de skumma Londonkvarteren. Plötsligt är Enola indragen i ett livsfarligt fall – en ung adelsman har kidnappats.

Detta är en annorlunda mysterieserie som utspelar sig i artonhundratalets England. Enola står ensam i kampen mot alla viktorianska konventioner. Att anpassa sig till ett socialt accepterat sätt att leva skulle vara att ge upp all sin frihet så det vägrar hon. Enola är en sann hjältinna, en "feministisk Sherlock".

Nancy Springer har skrivit en stor mängd böcker för alla åldrar och i många olika genrer, med över två miljoner sålda ex. Serien om Enola Holmes är planerad att bli film, med skådespelerskan Millie Bobbie Brown (Stranger Things) i huvudrollen.

Mer om författaren
126 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2018
89 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: september 2018
89 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Maja Rung
Utgiven: maj 2019

SENASTE RECENSIONERNA

Enola Holmes och kidnappningsmysteriet
"underhållande, spännande "
Vargnatts bokhylla

Nancy Springer

Nancy Springer har skrivit en stor mängd böcker för alla åldrar och i många olika genrer, med över 2 miljoner sålda ex. Hon bor i Florida med sin man, och tycker om att skåda efter fåglar.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår