Omslagsbild: Alice i Spegellandet

Illustratör: Harry Lundin,Robert Ingpen Översättare: Harry Lundin
Översättare: Christina Westman
Översättare: Anna Strandberg
Utgivningsdatum: 2015-08-28
ISBN: 978-91-32-16524-5
Målgrupp: 9-12

Alice i Spegellandet

Härligt absurt i den tionde delen i B. Wahlströms klassikerserie

För att fira 150-årsdagen av utgivningen av Alice i Underlandet kommer nu fortsättningen, Alice i Spegellandet. Robert Ingpen har illustrerat Lewis Carrolls klassiska berättelse, som är full av anarkistisk humor, kvicka rim och gnistrande ordlekar.

När Alice en dåsig eftermiddag stiger genom spegeln i salongen befinner hon sig med ens i en besynnerlig, bakvänd värld där schackpjäser går omkring, blommor kan tala och ingenting är vad det verkar vara. Alice hamnar i ett bisarrt schackparti och träffar på några ganska excentriska figurer, både nya och välkända – däribland de grälsjuka Tweedledum och Tweedledee, den allvetande Klumpedumpe, Lejonet och Enhörningen, den enfaldiga Vita Drottningen och den hetlevrade Röda Drottningen.
  

Mer om författaren
Photo

Lewis Carroll

Lewis Carroll var pseudonym för Charles Dodgson, född 1832 i Cheshire som nummer tre i en syskonskara på elva. Redan tidigt ägnade han sig åt ordlekar och gåtor. Förutom Alice i Underlandet har han även skrivit fortsättningen Bakom spegeln och den berömda nonsensdikten Snarkjakten. Carroll avled vid 65 års ålder i Guildford.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår