Omslagsbild: Den fantastiska historien om katten som försvann

Illustratör: Michael Foreman Översättare: Lina Erkelius
Utgivningsdatum: 2015-04-10
ISBN: 978-91-32-16532-0
Målgrupp: 9-12

Den fantastiska historien om katten som försvann

Michael Morpurgo är tillbaka med en varm och rörande berättelse om mod i andra världskrigets skugga, om en evakuerad by, en livslång vänskap och en väldigt äventyrlig katt... Året är 1943, och Lily Tregenza bor på en bondgård i en idyllisk by vid havet i södra England. Hennes liv påverkas knappast alls av kriget, fram till en dag då Lily och hennes familj tillsammans med resten av byn beordras att packa ihop alla sina tillhörigheter och flytta från sina hem. Byn ska nämligen bli en övningsplats för de allierade inför D-dagen och invasionen av Frankrike. Snart är hela byn avspärrad med taggtråd och det är absolut förbjudet att gå in. Men Lilys älskade katt Tips är varken rädd för bomber, vapen eller amerikanska soldater, och en natt rymmer hon sin väg för att ta sig tillbaka till byn. Lily har helt enkelt inget annat val än att ta sig igenom taggtrådsstängslet, in i den livsfarliga zonen för att leta efter sin katt på egen hand ...

Mer om författaren
89 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: april 2015

Michael Morpurgo

Michael Morpurgo föddes 1943 i England, där han fortfarande bor. Morpurgo är utbildad lärare och det var i skolmiljön som han upptäckte sitt intresse för att berätta sagor. Han började skriva ner korta historier och debuterade 1974 med It Never Rained: Five Stories. Sedan dess har han skrivit över hundra böcker för barn och ungdomar. 

Morpurgos böcker har en blandad målgrupp, de kan läsas av både barn och vuxna, flickor och pojkar. Det förekommer ofta djur i berättelserna – dansande björnar, trofasta hundar, övergivna rävungar, vilda apor etc. Ett tydligt budskap är att alla varelser är lika mycket värda, man ska behandla både djur och människor med respekt.

Morpurgo har nominerats till och vunnit en rad olika priser för sina böcker, bland annat: Carneige Medal, W.H. Smith Award for Children’s Literature, Blue Peter Book Award, Whitbread Children’s Book Award, Prix Sorcières, Red House Children’s Book Award, Hampshire Book Award. 

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår