Omslagsbild: Flykten från den brinnande staden

Illustratör: Michael Foreman Översättare: Barbro Lagergren
Utgivningsdatum: 2016-10-03
ISBN: 978-91-32-16984-7
Målgrupp: 9-12

Flykten från den brinnande staden

Elizabeth och Karlis mamma arbetar på Dresdens zoo, men i början av 1945 hotas staden av flygbombningar och djurparksdirektören beslutar att alla djur måste avlivas. Familjen tar då hem elefanten Marlene till sin bakgård för att rädda henne. Men snart börjar bomberna regna över Dresden och deras hus förvandlas till ruiner. De har inget annat val än att fly den sönderbombade staden, ut på landsbygden. Det blir en lång, farlig vandring genom snön, samtidigt som de sovjetiska trupperna kommer allt närmare. En vandring som vore svår nog utan en elefant i släptåg ...

Mer om författaren
89 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: oktober 2016

Michael Morpurgo

Michael Morpurgo föddes 1943 i England, där han fortfarande bor. Morpurgo är utbildad lärare och det var i skolmiljön som han upptäckte sitt intresse för att berätta sagor. Han började skriva ner korta historier och debuterade 1974 med It Never Rained: Five Stories. Sedan dess har han skrivit över hundra böcker för barn och ungdomar. 

Morpurgos böcker har en blandad målgrupp, de kan läsas av både barn och vuxna, flickor och pojkar. Det förekommer ofta djur i berättelserna – dansande björnar, trofasta hundar, övergivna rävungar, vilda apor etc. Ett tydligt budskap är att alla varelser är lika mycket värda, man ska behandla både djur och människor med respekt.

Morpurgo har nominerats till och vunnit en rad olika priser för sina böcker, bland annat: Carneige Medal, W.H. Smith Award for Children’s Literature, Blue Peter Book Award, Whitbread Children’s Book Award, Prix Sorcières, Red House Children’s Book Award, Hampshire Book Award. 

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår