Omslagsbild: Gökungen

Översättare: Ylva Kempe
Utgivningsdatum: 2018-01-03
ISBN: 978-91-32-20133-2
Målgrupp: 12-15

Gökungen

När 11-åriga Triss vaknar upp efter en olycka vet hon att något är väldigt fel. Hon är omättligt hungrig, hennes syster verkar rädd för henne och hennes föräldrar viskar bakom stängda dörrar. Triss har svårt att minnas, och när hon tittar i sin dagbok har någon rivit ut alla sidor. 

Allt eftersom "Triss tillfrisknar" gör hon allt märkligare och hemskare upptäckter om sitt liv, sin familj och dess hemligheter. Är det Triss som håller på att bli galen eller har hennes olycka utlöst någonting fruktansvärt? 

Gökungen är dels en krypande, suggestiv skräckberättelse i gränslandet mellan det övernaturliga och verkliga - dels en gripande skildring om en familj i sorg. Det är också en berättelse om frigörelse; att växa upp och hitta sig själv.

Mer om författaren
199 kr Bok - Inbunden
Utgiven: januari 2018
69 kr Bok - Pocket
Utgiven: januari 2019
109 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: januari 2018

SENASTE RECENSIONERNA

Gökungen
"Gökungen är en särling, en glittrande diamant i dagens fantastiska litteratur."
DN
Gökungen
"originell, mystisk, fantasirik, gotisk, skräckinjagande, sorglig, mörk och otroligt vacker berättelse"
Bokkoll
Gökungen
"Frances Hardinge har vidgat vyerna för vad man kan göra med skräckgenren"
Tidningen Kulturvinden

Frances Hardinge

Frances Hardinge växte upp i ett stort, ensligt hus i en by på engelska landsbygden. Hon har studerat engelska och litteratur vid universitetet i Oxford, och blev så förälskad i staden att hon bott kvar där sedan dess. Hennes böcker är flerfaldigt prisbelönta, och Lögnernas träd är den andra ungdomsboken någonsin som vunnit Costa Book of the Year.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår