Omslagsbild: Musse & Helium 1

Illustratör: Camilla Brinck,Jan Jäger,Ted Ottosson,Filip Kull,Marco Skoog Utgivningsdatum: 2018-05-07
ISBN: 978-91-32-20744-0
Målgrupp: 6-9

Musse & Helium 1 Mysteriet med hålet i väggen
Musse och Helium är två små möss som bor hemma hos Camilla. Hur de kom dit är det ingen som vet, men konstigt nog kan mössen prata och Camilla förstår dem. En dag hittar mössen ett hål i väggen som leder till en annan värld – Djurriket. Det visar sig att Musse och Helium är prins och prinsessa i Djurriket, men har skickats därifrån eftersom onda Duvjägare vill ta dem till fånga för att på så sätt komma över rikets största skatt, Guldosten.

Musse och Heliums föräldrar, kungen och drottningen, är mystiskt försvunna, men det finns andra varelser som skyddar och hjälper dem. Varulven Ta-Ta, Tant Gamelina och grislejonet Charlie är bara några av alla mössens fantastiska vänner i Djurriket. Nu måste Musse och Helium finna Guldosten innan Duvjägarna fångar dem ...

Camilla Brinck har skapat en helt unik och myllrande fantasivärld fylld av humor, spänning och färgsprakande miljöer. Boken för tankarna till klassiker som Harry Potter, Narnia och Alice i Underlandet men för yngre publik. Musse & Helium producerades ursprungligen som en ljudsaga, där Camilla själv gör alla röster. För att transkribera sagan till tryckt text har Camilla tagit hjälp av Maria Isacsson, som tillsammans med Camilla skrivit om historien med perfekt tonträff.

Nominerad till Årets ljudbok för barn 2017!   
Mer om författaren
129 kr Bok - Inbunden
Utgiven: maj 2018
69 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: november 2018

Camilla Brinck

Camilla Brinck är i grunden sångerska och låtskrivare. Hennes debutbok Musse & Helium skapades först som ljudbok för Storytel och har nu bearbetats om till tryckt bok.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår