Omslagsbild: Alice i Underlandet

Illustratör: Robert Ingpen Översättare: Christina Westman
Utgivningsdatum: 2009-10-16
ISBN: 978-91-32-15664-9
Målgrupp: 9-12

Alice i Underlandet
Den oändligt fantasifulla berättelsen av Lewis Carroll började med en saga som berättades på en båtutflykt en sommardag år 1862. Åhörare var tioåriga Alice och hennes båda systrar, döttrar till dekanen vid Christ Church College i Oxford, där Lewis Carroll undervisade. Barnen blev så förtjusta i den otroliga sagovärld han målade upp att de bad honom att skriva ner berättelsen.

Alla de drömlika äventyr som Alice råkar ut för när hon har fallit ner i kaninhålet, och inte minst de oförglömliga figurer hon träffar på där, fängslade omedelbart både barn och vuxna. Den ständigt leende Solkatten, Hattmakaren, den vita kaninen och Hjärter Dam har alla kommit att bli några av litteraturens mest älskade och uppskattade sagofigurer.   
Mer om författaren
199 kr Bok - Inbunden
Utgiven: oktober 2009
39 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: oktober 2009
Photo

Lewis Carroll

Lewis Carroll var pseudonym för Charles Dodgson, född 1832 i Cheshire som nummer tre i en syskonskara på elva. Redan tidigt ägnade han sig åt ordlekar och gåtor. Förutom Alice i Underlandet har han även skrivit fortsättningen Bakom spegeln och den berömda nonsensdikten Snarkjakten. Carroll avled vid 65 års ålder i Guildford.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår