Omslagsbild: Den fantastiska Ivan

Illustratör: Patricia Castelao Översättare: Linda Skugge
Utgivningsdatum: 2019-04-05
ISBN: 978-91-32-20993-2
Målgrupp: 9-12

Den fantastiska Ivan

Gorillan Ivan bor i en jättestor galleria, helt tillfreds med att varje dag bli betraktad av tusentals människor genom en glasruta. Han saknar sällan sitt liv i djungeln. Istället brukar han kolla på tv-serier och umgås med sina kompisar: elefanten Stella och den herrelösa hunden Bob. Eller så funderar han på konst, som till exempel hur man bäst gestaltar smaken av en mango eller ljudet av ett lövs rörelser med hjälp av färger.

När han träffar Ruby, en elefantunge som rövats bort från sin familj, förändras dock Ivans syn på livet. Ruby får djuren att förstå att de alla är fångar, och när ägaren försöker få Ruby att utföra konster med hjälp av hot och slag, så bestämmer sig Ivan för att göra något. De får också hjälp av vaktmästarens lilla dotter.

Applegate blandar humor och sorg, men alltid utan sentimentalitet, för att gripa tag i läsaren. Boken är rikt illustrerad och skriven med ett poetiskt språk. Idén till boken fick hon efter att ha läst den sanna historien om en gorilla som i 27 år satt i en liten bur i en galleria.

Mer om författaren
122 kr Bok - Inbunden
Utgiven: april 2019
89 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: april 2019

Katherine Applegate

Katherine Applegate är en mycket produktiv och flerfaldigt prisbelönt författare som bor i Kalifornien med sin familj. Tillsammans med sin man Michael Grant skrev hon den framgångsrika serien Animorphs som sålde i över 35 miljoner ex.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår