Omslagsbild: Skuggan i spelkoden

Illustratör: Ewa Kossowska Utgivningsdatum: 2019-03-15
ISBN: 978-91-32-20995-6
Målgrupp: 9-12

Skuggan i spelkoden

Afia är ensam. Hennes mamma jobbar ofta sent på sin spelstudio, så Afia får laga mat själv och ta hand om katten Carrie. Dessutom verkar det som om det spökar i deras lägenhet, men mamma märker så klart inget eftersom hon jobbar så mycket. En dag får Afia testa spelet som hennes mamma utvecklar, och hon inser att varelserna i spelet verkar kunna påverka den verkliga världen. Ett av spelets monster bråkar med Carrie, och för att rädda sin katt bestämmer sig Afia för att försöka skriva om spelkoden.

Men samtidigt som hon lyckas få bort monstret låser hon upp något mycket större - något som kanske alltid funnits där.

Mer om författaren
134 kr Bok - Inbunden
Utgiven: mars 2019

Eira A. Ekre

Eira A. Ekre har bakgrund i dataspelsvärlden där hon jobbat som narrative designer. Hon har sedan ett par år tillbaka undervisat och föreläst i ämnet på allt från grundskola till Folkuniversitetet och företag. Eira är också medgrundare till författarkollektivet Fruktan som skriver skräck, fantasy och science fiction. Tillsammans med kollektivet har hon gett ut novellsamlingar som Zonen vi ärvde (2017) och Stockholms Undergång (2014).

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår