Omslagsbild: Enola Holmes och den försvunna flickan

Översättare: Carina Jansson
Utgivningsdatum: 2019-05-17
ISBN: 978-91-32-20965-9
Målgrupp: 9-12

Enola Holmes och den försvunna flickan

Enola Holmes är mycket yngre än sin storebror Sherlock, men hon ligger alltid steget före och löser mysterier på sitt alldeles egna sätt.
Samtidigt som Enolas allt mer ilskna bror världens mest kända detektiv jagar henne i syfte att låsa in henne på en internatskola, snubblar Enola över ett märkligt fall. En flicka har försvunnit, Lady Cecily, vars familj är mycket förmögen och mäktig. När Enola ser hennes teckningar upplever hon ett fascinerande släktskap. De kämpar båda mot det viktorianska Englands inskränkande regler för hur unga kvinnor måste bete och klä sig.
Ledtrådarna för Enola allt längre in bland Londons smutsiga, trånga och mycket farliga gator. För att kunna hitta Lady Cecily måste Enola riskera allt, även sin egen identitet som hon hittills lyckats hålla hemlig. Sherlock är henne på spåren, och ett enda litet misstag kan innebära slutet för den frihet som Enola kämpat så hårt för.

En annorlunda mysterieserie med historisk fond det fascinerande artonhundratalets England. Enola är en sann hjältinna, en feministisk Sherlock Holmes. Hon lyckas till exempel hitta ett sätt att göra nytta av sina obekväma kläder (som turnyr och korsett) de blir till gömställen för vapen och pengar.

Mer om författaren
129 kr Bok - Inbunden
Utgiven: maj 2019
89 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: maj 2019
89 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Maja Rung
Utgiven: maj 2019

Nancy Springer

Nancy Springer har skrivit en stor mängd böcker för alla åldrar och i många olika genrer, med över 2 miljoner sålda ex. Hon bor i Florida med sin man, och tycker om att skåda efter fåglar.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår