Omslagsbild: Världens viktigaste match

Utgivningsdatum: 2019-06-14
ISBN: 978-91-32-21043-3
Målgrupp: 12-15

Världens viktigaste match

I en lägenhet strax utanför Örebro bor Jille. Han är fjorton år och hans högsta och enda dröm är att bli fotbollsproffs. Han tränar hårt, äter nyttigt och fokuserar dygnet runt. När han så tas ut till att träna med A-laget, och samtidigt får chansen att visa vad han går för i distriktslaget är hans lycka gjord. Äntligen ska han få sätta dit alla som under åren sagt att han är för liten i kroppen för att gå riktigt långt.
Men allt är inte perfekt. Hemma finns en familj som bär ärr efter flykten från Kurdistan. Det finns en pappa som har kvar granatsplitter i axeln, en mamma som sörjer sin syster som dog under Halabja-massakern. Och framför allt finns det en släkting som försvunnit i kriget, ingen vet om han fortfarande lever.
Mitt i allt detta står en fjortonåring, som slits mellan de olika världarna och som får kämpa hårdare än de flesta för att nå sitt mål.

Mer om författaren
139 kr Bok - Inbunden
Utgiven: juni 2019

Jesper Tillberg

Jesper Tillberg, född 1969, har utkommit med flera ungdomsromaner på B. Wahlströms, dels egna och några i samarbete med Peter Bergting. Dessutom har han regisserat och producerat både tv- och radiodokumentärer.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår