Omslagsbild: Grön storm

Översättare: Lena Karlin
Utgivningsdatum: 2019-05-10
ISBN: 978-91-32-21054-9
Målgrupp: 12-15

Grön storm

Tredje delen om de vandrande städerna som livnär sig på att sluka mindre orter, plocka isär dem och förslava befolkningen.

Staden Anchorages mäktiga motorer är numera rostiga och ålderdomliga, och har varit tysta i många år. Hester och Tom har slagit sig till ro, men känslan av säkerhet är bedräglig. Deras dotter Wren drömmer däremot om äventyr, hon vill inget hellre än att kasta sig huvudstupa in i ett. När en farligt charmig ubåtspirat dyker upp och ger Wren en chans att komma bort, tvekar hon inte. Hon lämnar sitt hem och sina föräldrar bakom sig. Men piraten vill ha något i gengäld Wren måste stjäla en mystisk bok av metall åt honom. För sent inser Wren att det uppdraget kan tända gnistan som sätter hela världen i brand. Hon blir hans slav och lockbete i den fälla som hennes föräldrar ska fångas in i.

Storfilmen Mortal Engines (på bio december 2018) bygger på första boken i serien, De vandrande städerna. Serien har ett helt unikt uttryck och har kallats både magisk och anarkistisk.

Mer om författaren
149 kr Bok - Inbunden
Utgiven: maj 2019
99 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: maj 2019
99 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Electra Hallman
Utgiven: maj 2019

Philip Reeve

De vandrande städerna var Philip Reeves debutbok och den kom ut 2001. Utöver Mortal Enginges har gett ut ett tjugotal böcker. På B. Wahlströms har han utkommit med två böcker i serien Larklight (2008). Filmen Mortal Engines, i produktion av Peter Jackson, har premiär 7 december 2018.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår