Omslagsbild: En magisk julshow

Illustratör: Sandra Wagner Utgivningsdatum: 2019-10-04
ISBN: 978-91-32-21065-5
Målgrupp: 6-9

En magisk julshow

Vännerna som älskar konståkning: Vendela, Jasmine, Saga och Sasha är tillbaka i den fjärde och sista delen av Iskompisar. Alla åkarna har förbättrat sin teknik på olika sätt. Numera får både Vendela och Jasmine träna med de större tjejerna i stan, medan Saga och Sasha ofta tränar tillsammans med hockeykillarna - något som de alla lär sig mycket av och tycker är väldigt roligt.
Men så kommer den dåliga nyheten: ishallen måste renoveras akut. För åkarna innebär det en katastrof. För hur ska det går med julshowen om de inte har en hall att uppträda i?
Saga berättar historien den här gången. Hon har alltid varit lite orolig av sig, och när hon råkar ut för en olyckshändelse tappar hon helt modet. Hon blir rädd för nästan allt: svåra hopp, att skada sig och för att göra bort sig. Iskompisarna måste hjälpa henne. Julshowen närmar sig med stormsteg, alla tränar och planerar för fullt. Och Saga har en alldeles speciell roll att spela i showen ... Till slut får de ändå fira in julen på ett coolt, magiskt och annorlunda sätt.


Iskompisar är en lättläst och härlig serie om vänskap, om att stötta varandra och om att stå upp emot vuxenvärlden som inte alltid lyssnar eller har tid att bry sig.

Mer om författaren

Linda Skugge

LINDA SKUGGE började skriva professionellt redan som artonåring och har sedan dess skrivit i de flesta av landets största tidningar och gett ut ett femtontal böcker, bland annat Saker under huden, Fittstim och God natt min katt. Hon är krönikör i Icakuriren och litteraturkritiker på Expressen Kultur. Hon är aktuell med ljudboksserierna Bergtagen (Storytel Original), Svält (Bonnier Bookery) och P3-serien Himmelsberg som hon har skrivit tillsammans med sin syster Sigrid Tollgård. Linda Skugge är 44 år och bor med man, tre barn varav en tränar konståkning, och två katter i Sollentuna.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår