Omslagsbild: Mardrömssällskapet

Illustratör: Johan Egerkrans Utgivningsdatum: 2019-10-11
ISBN: 978-91-32-21066-2
Målgrupp: 6-9

Mardrömssällskapet

Vad är det egentligen som bor längst in i kylen hemma hos familjen Eriksson? Varför får ingen elev använda skåp 311? Vad har hänt i rulltrappan på tågstationen, och varför bör man tänka sig för innan man leker med dockor?
Om detta berättar Mardrömssällskapet, ett gäng skumma figurer som älskar spökhistorier precis lika mycket som du! De samlas och berättar historier för varandra på platser som inget annan vågar besöka. Ett skabbigt hotell, ett nedlagt badhus eller en övergiven tågvagn. När berättelserna är slut och gryningen närmar sig är det dags att lämna platsen. Och medan skuggor och tysta åhörare drar sig tillbaka in hörn och vrår är det någon som istället följer med därifrån. Mardrömssällskapet har fått en ny medlem, med en egen fasansfull historia.

Mer om författaren

Lena Ollmark

Lena Ollmark har gedigen bredd – både som  journalist och författare. Hon har jobbat med novellfilm och skrivit såväl fackböcker som humor för vuxna. Men mest har hon skrivit för barn och ungdomar – bland annat manus till animerade filmer och TV-serier om Lilla Spöket Laban och Sven Nordqvists Nasse, mangaböckerna om Stall Norrsken och spökhistorier i böckerna om Krabbsjögrund.


Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår