Omslagsbild: Den sista människan

Översättare: Sabina Söderlund
Utgivningsdatum: 2020-01-17
ISBN: 978-91-32-21159-1
Målgrupp: 9-12

Den sista människan

Vad händer när en robot, som vet att människoarten är utrotad, träffar en flicka som behöver hjälp?

Människorna försvann för trettio år sedan. Nu styrs världen av maskiner. Inga människor = inga krig. Inga föroreningar, ingen växthuseffekt, inga brott. Maskinerna räddade jorden från utplåning, det vet alla, även den tolvåriga roboten XR935. Men en dag får XR syn på en flicka.
Emma är också tolv år gammal. Hon har tillbringat hela sitt liv i en underjordisk bunker, gömd från maskinerna. Men en sjukdom har spridit sig i underjorden, och hon måste skaffa medicin. Mellan XR och Emma uppstår en osannolik vänskap.
Emma, XR och två andra robotar (Ceeron och SkD, som bara kommunicerar via emojis) ger sig iväg på en farlig resa. Snart jagas de av hotfulla maskiner som bara har en enda uppgift -- att hitta Emma. Människor får inte finnas på jorden.
Hur kan en flicka lyckas undvika att bli upptäckt på en plats som står under ständig bevakning?

Den sista människan är en berättelse om vänskap, teknologi och att våga förändra saker trots att det kan vara farligt. Det är inte bara en historia om vad det betyder att vara en robot, utan om vad det betyder att vara en vän.

Mer om författaren
151 kr Bok - Inbunden
Utgiven: januari 2020
89 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: januari 2020
89 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Viktor Åkerblom
Utgiven: januari 2020
Photo

Lee Bacon

Lee Bacon växte upp i Texas och bor nu i New Jersey. Hans böcker har publicerats i många länder världen över. Den sista människan är den första av hans böcker som kommer på svenska.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår