Omslagsbild: Zombiejägarna: Svart blod

Illustratör: Bodil Bang Heinemeier Översättare: Helena Stedman
Utgivningsdatum: 2020-05-08
ISBN: 978-91-32-21179-9
Målgrupp: 9-12

Zombiejägarna: Svart blod

"Zombien vrålar. Sedan öppnar den munnen. Stanken får Ava att knipa ihop ögonen. Så sticker den ut tungan och lutar sig fram, närmar sig hennes kind. Om den bestämmer sig för att en smakbit är det ute med oss alla, tänker Ava."


Det hela började när ett kryssningsfartyg sjönk. Flera hundra drunknade. Men några dagar senare dök de upp, levande fast döda, ur havet. De tog sig långsamt men målmedvetet mot städerna i ett enda syfte: att äta mänskligt kött. De kallas zombier. Jagar i flock. Och varje gång de biter en människa så blir de fler -- och människorna färre.
Tvillingarna Alos och Avas föräldrar dog när zombieviruset bröt ut. Nu är de tretton år och bor i en öde nöjespark tillsammans med de sista levande människorna. Ava arbetar på sjukhuset medan Alo har blivit en jägare. Varje dag är en kamp på liv och död. Men om de kan hitta en av de allra första zombierna och ta ett blodprov med sig, så finns möjligheten att skapa ett botemedel.


Svart blod är den första boken i serien Zombiejägarna. 

Mer om författaren
155 kr Bok - Inbunden
Utgiven: maj 2020
95 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: maj 2020
89 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Christopher Lehmann
Utgiven: maj 2020
Photo

Nicole Boyle Rödtnes

Nicole Boyle Rødtnes är född 1985 och växte upp i Köpenhamn. Under slutet av gymnasiet hjälpte hon till att bilda organisationen Håbefulde Unge Forfattere. Sommaren 2010 avslutade hon sina studier på Forfatterskole for Børnelitteratur. Sedan dess har hon skrivit ett stort antal böcker för barn och unga.


Bodil Bang Heinemeier är född 1982 i Köpenhamn, och frilansar som illustratör. 
 

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår