Omslagsbild: Kristallrosen

Illustratör: Monique Dong Översättare: Lottie Eriksson
Utgivningsdatum: 2020-08-21
ISBN: 978-91-32-21279-6
Målgrupp: 6-9

Kristallrosen

På trillingarna Hanna, Ida och Magdas tolvårsdag ska de enligt legenden förses med varsin magisk förmåga. De är nämligen prinsessor i ett förtrollat rike.

Den onda Skugghäxan ger inte upp sin hemska plan: att komma åt Det böljande ljusets magi och bli mäktigast i riket.
Hanna, Ida och Magda måste återigen ge sig ut på en farlig resa genom ett isigt landskap för att hitta ett ljusklot som deras mor, drottningen, gömt för att skydda det från Skugghäxan.
Men tänk om prinsessornas magi inte är tillräckligt kraftfull för att de ska klara att ta sig ända fram till den stora glaciären, och vidare över den? De vet att faror hotar där. Men de är utrustade med ishackor, snöskor, rep och massor av mod!

Snösystrarna är en härlig serie för alla som gillar spänning, prinsessor och magi. Vackra klänningar och tindrande diadem har en självklar plats men det har även systrarnas mod och klipskhet.

Mer om författaren
Photo

Astrid Foss

Astrid Foss är mycket hemlighetsfull. Ingen vet var hon bor eller om det är hennes riktiga namn. Man tror att hon tar en promenad med sina slädhundar varje morgon, för att sedan stänga dörren om sin timmerstuga och dricka en mugg varm choklad medan hon skriver sina böcker.

Monique Dong studerade först till att bli animatör, men insåg att hon mest av allt älskade att illustrera barnböcker och bestämde sig för att följa den drömmen. Hon föddes i Sydafrika men bor i Kina med sin familj.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår