Omslagsbild: Midnattsgänget

Illustratör: Tony Ross Översättare: Klara Lindell
Utgivningsdatum: 2020-08-21
ISBN: 978-91-32-21229-1
Målgrupp: 9-12

Midnattsgänget

Klockan tolv på natten borde alla barn sova gott och drömma sött. Men för midnattsgänget har äventyret just börjat ...

Efter att ha fått en boll i huvudet hamnar Tom på sjukhus. När han vaknar upp dunkar hans huvud av smärta och han ligger han på en bår som körs av en haltande, otäck gubbe. Därefter blir han undersökt av en elak sjuksköterska och till sist rullas han in på barnavdelningen. Där ligger fyra barn: en flicka som har nästan hela kroppen i gips, en pojke med bandage för båda ögonen, en nyopererad pojke och en flicka som saknar allt hår.
Men det är inte vilka sjuka barn som helst. Det är midnattsgänget. Snart förstår Tom att massor av saker han absolut inte trodde kunde hända på ett sjukhus, händer här. Midnattsgängets plan är att bryta så många av den hemska sjukhuspersonalens regler som möjligt, och ha så roligt de bara kan under tiden.

Midnattsgänget är en varm, gripande och naturligtvis makalöst rolig bok om fem barn på ett sjukhus som inget hellre vill än uppleva äventyr! Det är en berättelse om vänskap och magi - och om att förverkliga sina drömmar.

Mer om författaren
149 kr Bok - Inbunden
Utgiven: augusti 2020
89 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: augusti 2020
89 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Fredde Granberg
Utgiven: augusti 2020

David Walliams

David Walliams är numera ett litterärt, bästsäljande fenomen. Han är för många också känd som komiker (som ena halvan av humorduon i Little Britain). Han har skrivit ett stort antal barnböcker som alla slagit försäljningsrekord och blivit mycket väl mottagna i England. Där ses han som Roald Dahls tronföljare . Midnattsgänget är den tolfte boken som ges ut på svenska.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår