Omslagsbild: Blixtregn

Illustratör: Alexander Jansson Utgivningsdatum: 2021-03-26
ISBN: 978-91-32-21329-8
Målgrupp: 9-12

Blixtregn
Jag tror inte att någon är som du, Eli. Dagda kallade dig för ett blixtbarn när hon berättade om allt du varit med om. Allt från blixten i din stuga till kraften och ... allt. Ett blixtbarn fullt av kraft.

Eli har, tillsammans med Nåjd och Dagda, tagit sig till Himinfjäll. Hon lyckades stoppa Vittra och marorna i striden på berget Stalo, men vet att det bara är en tidsfråga innan de börjar röra på sig igen. I Himinfjäll hoppas hon att kimärerna ska komma till deras hjälp, men inser snart att de är korrumperade maktgalningar som vägrar att ens erkänna marornas existens. Samtidigt kämpar hon med ett annat problem - kraften som har pulserat i hennes armstump, hennes enda vapen mot marorna, har slocknat. Tillsammans med Nåjd reser hon återigen söderut, för att väcka kraften till liv. Det Eli inte vet är att hennes kraft kommer med ett högt pris, och innan allt är över kommer hon vara tvungen att göra saker som känns omöjliga.

Blixtregn är den andra boken om Eli och uppföljaren till den hyllade Blixtbarn. David Renklint har skapat en modern och samtidigt tidlös saga, om kampen för överlevnad och en bättre värld.
Mer om författaren
149 kr Bok - Inbunden
Utgiven: mars 2021
89 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: mars 2021
89 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Ella Schartner
Utgiven: mars 2021

David Renklint

David Renklint bor i Siljansnäs i Dalarna och skriver skräck och fantasy för barn, ungdomar och vuxna. Han debuterade 2018 med skräckromanen Det går en liten ängel och har skrivit ett tiotal böcker. Vid sidan av författandet jobbar han som bibliotekspedagog.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår