Omslagsbild: Gjej

Illustratör: Tony Ross Översättare: Sabina Söderlund
Utgivningsdatum: 2021-10-29
Mediekontakt: Maria Bovin
ISBN: 978-91-32-21339-7
Målgrupp: 6-9

Gjej
Det här är historien om en flicka som hade allt men ändå ville ha mer. Bara en "gjej" till.

Märtas mamma och pappa gör allt för sin dotter. Om hon är ledsen blir de ledsna, om hon är glad blir de glada. Märta själv blir nästan bara glad när hon får presenter. Hela hennes rum är faktiskt fyllt av prylar, men hon vill ändå ha mer, mer, MER! En dag kräver hon att få en ... gjej. Frågan är bara vad en gjej är? Nu måste Märtas föräldrar ta reda på det, annars kan vad som helst hända. Märta blir allt mer rasande.Sökandet börjar i bibliotekets förbjudna källare. Där hittar de en mycket gammal bok som kallas Monsterlexikon. Den handlar om konstiga och farliga varelser och när Märtas pappa har läst den bestämmer han sig för att resa till andra sidan jorden och vidare djupt in i en djungel. Men han hade aldrig kunnat ana sig vad han skulle finna där.

"Jag skriver berättelser för att få barn att skratta och inget annat. Jag tycker att det här är min roligaste bok hittills och jag hoppas att unga läsare överallt kommer att tycka om den."
David Walliams
Mer om författaren
129 kr Bok - Inbunden
Utgiven: oktober 2021
69 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: oktober 2021
69 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Fredde Granberg
Utgiven: november 2021

David Walliams

David Walliams är numera ett litterärt, bästsäljande fenomen. Han är för många också känd som komiker (som ena halvan av humorduon i Little Britain). Han har skrivit ett stort antal barnböcker som alla slagit försäljningsrekord och blivit mycket väl mottagna i England. Där ses han som Roald Dahls ”tronföljare”. Gjej är den fjortonde boken som ges ut på svenska.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår