Omslagsbild: Ska det kännas så här? (och andra svåra frågor)

Illustratör: Annika Lundholm Moberg Utgivningsdatum: 2021-07-23
ISBN: 978-91-32-21401-1
Målgrupp: 6-9

Ska det kännas så här? (och andra svåra frågor) Känsloboken 2
Vad är meningen med livet? Varför får inte jag bestämma över allt i mitt eget liv? Vad händer i framtiden?


Vardagliga funderingar, som kanske hur du ska lösa ett mattetal eller vad du vill göra i helgen, brukar man kunna svara på snabbt. Men så finns de där riktigt kluriga frågorna. De som oroar eller skrämmer. Det kan vara frågor om allt från varför kompisar sviker eller vad som händer när man dör. Och det är just de lite svårare frågorna som den här boken handlar om.

Ibland är det svårt att prata om känslor och man kanske tror att man är helt ensam eller att ingen förstår en. Men oftast är det precis tvärtom - man är inte ensam och väldigt många funderar på exakt samma saker. Och det alltid bra att sätta ord på de jobbiga tankarna.Ska det kännas såhär? är en efterlängtad uppföljare till hyllade Känsloboken som nått massor av barn och föräldrar. Genom att försöka sätta ord på känslor kan man ofta släppa lite av den gnagande oron som sitter i kroppen. Nu gör författaren och barnpsykologen Reyhaneh Ahangaran en fördjupning i ämnet. Boken passar barn mellan ungefär 7 och 12 år och deras föräldrar.

Reyhanehs första bok Allt som händer inuti, om psykisk hälsa för mellanstadiebarn, blev liksom Känsloboken fint mottagen. Tillsammans med formgivaren och illustratören Annika Lundholm Moberg har hon återigen skapat en slags guide för små barn om stora känslor, med massor av igenkänning och exempel från vardagen. Språket är anpassat för barn som vill läsa själva, men boken passar bra att läsa högt tillsammans.


 
Mer om författaren

Reyhaneh Ahangaran

Reyhaneh Ahangaran är legitimerad psykolog med KBT-inriktning. Hon har arbetat som psykolog i tolv år varav tio inom barn- och ungdomspsykiatrin och är just nu skolpsykolog. Tidigare har hon bland annat jobbat som sexualupplysare för RFSU Stockholm och på Sveriges Radio/P3.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår