Omslagsbild: Järnhanden

Utgivningsdatum: 2022-03-11
Mediekontakt: Maria Bovin
ISBN: 978-91-32-21457-8
Målgrupp: 9-12

Järnhanden
Kapten Järnhand kände jag till väl. Alla visste vem den hänsynslöse kaptenen med järnhand och järnmask var. Men jag visste inte att han letade efter dolken som jag råkade ha i min väska.

Embla blir vittne till en strid mellan två piratskepp och när krutröken har lagt sig är hon den enda levande människan kvar i havsviken. Hon kryssar mellan blodtörstiga hajar och i vattnet hittar hon det som piraterna slogs om: en kista. Hon förväntar sig att finna en skatt, men i kistan finns bara en rostig dolk. Legenden säger att det vilar en förbannelse över dolken och Embla inser snabbt att hon inte har något val - hon måste följa dolkens vilja. Det blir början på en resa som tar Embla till delar av världen som hon bara har hört om i sagor.

Järnhanden är den första delen i en storslagen trilogi om en modig flicka som kastas in i en värld av pirater, blodhajar och havsmonster.
Mer om författaren
159 kr Bok - Inbunden
Utgiven: mars 2022
89 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: mars 2022

David Renklint

David Renklint bor i Siljansnäs i Dalarna och skriver skräck och fantasy för barn, ungdomar och vuxna. Han debuterade 2018 med skräckromanen Det går en liten ängel och har skrivit ett tiotal böcker. Vid sidan av författandet jobbar han som bibliotekspedagog.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår