Illustratör: Alvaro Tapia Utgivningsdatum: 2023-04-21
ISBN: 9789132216749
Målgrupp: 9-12

Krigaren - Väktare & Väsen 2

Svärd mot sköld och spruckna skrik av dödsångest. Raseri. Sista andetagets vrål. Elyssia visste att på slagfältet fanns ingen ära, bara tomhet och sorg. Ett blekt hopp om att kunna ta sig ur mörkret levande med en strimma ljus kvar inom sig. Det var det enda som hade stått mellan henne och galenskapen. Elyssia hade gått ut i krig för en sak hon en gång trodde på, men som visat sig vara osann och orättvis – motsatsen till vad den Renande Flammans Tempelorder skulle stå för.

Elyssia flyr från ett fruktansvärt slagfält för att göra upp med sitt förflutna. Det hänger över henne som en tung skugga. Men allt förändras när hennes bror som länge varit försvunnen, plötsligt söker upp henne.

Följ med Elyssia och Ulven på ett andlöst äventyr in i Skuggriket, i närkamp med den Trehövdade Besten under Blodstjärnans ljus och slutligen inför en uppgörelse med Skuggan från Elyssias förflutna.

Krigaren är den andra boken i en serie actionäventyr som har ett rakare språk och högre tempo än i traditionell fantasy. Läsaren kastas direkt in i en våldsam och magisk värld. Varje del i serien Väktare & Väsen kan läsas i valfri ordning och är fantasifullt illustrerad av Alvaro Tapia.

Mer om författaren
Photo

Stefan Ljungqvist

Stefan Ljungqvist har arbetat som Creative- och Art Director inom TV-spelsutveckling de senaste tjugo åren och utvecklat spel som t. ex. Just Cause och Biomutant (vilka sålt miljontals exemplar globalt). Han har även arbetat med utveckling av rollspelet Drakar & Demoner. Som författare rör han sig gärna kring utanförskap och identitet, som i sina tidigare böcker: Taggtråds-Tim, Lille Atlas och serien Monsterflickan. Stefan har tre Bostonterriers, spelar gärna gitarr, utövar kampsport sedan länge tillbaka (och har faktiskt tränat för en munk från det kinesiska Shaolintemplet!).

 

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår