Översättare: Carina Jansson
Utgivningsdatum: 2023-03-31
ISBN: 9789132216350
Målgrupp: 9-12

Flickan med det magiska håret

Tolvåriga Onyeka känner sig inte som alla andra. Hon är missnöjd med det mesta, hon får konstiga känsloutbrott utan förvarning och hon är blyg. Men det allra värsta är håret. Det är omöjligt att kamma och växer supersnabbt. Onyeka skäms för sitt hår men som tur är finns Cheyenne, kompisen som absolut inte bryr sig om vad andra tycker.

Men ingen av dem hade någonsin kunnat föreställa sig att håret är … magiskt. När Onyeka räddar Cheyenne från att drunkna inser hon att hon inte bara är ”lite annorlunda” – hon har superkrafter.

Onyekas liv förändras på ett ögonblick och snart befinner hon sig på väg till Nigeria där hon ska få träffa ungdomar som är som hon, på en skola som kallas Solens akademi. Det blir ett hisnande äventyr – både fruktansvärt svårt och helt fantastiskt. På skolan lär hon sig bemästra sina krafter och får vänner för livet.

Ingen anar att någon förbereder en ondskefull plan för barnen på Solens akademi. Har Onyeka och hennes vänner en chans mot den som vill uppnå makt över en hel värld?

Mer om författaren

Tolá Okogwu

Tọlá Okogwu är en brittisk-nigeriansk författare och journalist men hon är också vad man kallar en "afro hair care coach". Hon är född i Nigeria men uppvuxen i London. Genom sitt författarskap försöker hon skapa "speglar och fönster" – ge barn möjlighet att läsa böcker som reflekterar deras egna erfarenheter och andra kulturer.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår