Illustratör: Bettina Johansson Utgivningsdatum: 2023-03-24
ISBN: 9789132215537
Målgrupp: 6-9

Godnattstund med Markus

Känner du till tårtbagaren Urban, som bakar tårtor till och med när han sover eller går på toa? Vet du hur det gick till när T-rexen Köttnos blev rockstjärna? Har du hört talas om Apan Apis som nästan löst energikrisen med sina kraftiga fisar? Om inte så vet du nu var du kan läsa om dem!

Boken Godnattstund med Markus bygger på en enormt populär podcast med samma namn. Massor av påhittiga barn skickar in idéer, Markus sätter ihop en önskan med en annan – och vips är en knasig och rolig saga skapad!

Bettina Johanssons underbart finurliga illustrationer gestaltar på pricken alla knäppa karaktärer och roliga äventyr.

Var och en av de tio sagorna avslutas med en godnatthälsning från Markus med orden: ”Kom ihåg att du är fantastisk precis som du är”. Läs en saga på egen hand eller lyssna när någon annan läser högt, och skratta, mys – och somna gott.

Mer om författaren

Markus Granseth

Markus Granseth är programledare och producent och har lett ett flertal av SVT:s barnprogram som Bolibompa, Sommarlov och Morgonshowen. Han har också (till exempel) producerat radio- och tv-programmet Retorikmatchen för Utbildningsradion. År 2022 deltog han i årets upplaga av Let's Dance.

Sedan 2021 driver han den mycket omtyckta podden "Godnattstund". Han bor i Stockholm med sin familj.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår