Antihjälten du kommer att älska

I Jennas tredje får vi följa Jenna, snart 13, i hennes smått kaotiska vardag med mycket humor. Det är föräldrar som har separerat, band som splittras och värst av allt; mammas nya kille …

fredag 07 september 2018

– Jag har tagit min inspiration från unga människor jag har mött som inte anpassar sig efter oskrivna regler säger Pernilla Gesén. Jenna varken vill eller kan passa in. Istället kör hon sitt eget race, hon spelar i ett trashmetalband och driver med sånt som andra tonåringar tycker är viktigt, som att kunna åka skidor när man är på skidresa. Jag tar chansen att säga – Du behöver inte passa in, var dig själv! – till alla mina läsare.

I tredje delen av Dagbok för utvalda har föräldrarna separerat och flyttar in och ut ur radhuset. Mamma är uppåt på ett nästan neurotiskt sätt och pappa är …stabil. Insikten om att familjen är splittrad gör Jenna väldigt ledsen och ännu värre blir det när hon får veta varför mamma är så glad.

– Jag vill skriva om hur det kan vara med en förälder som inte förmår vara förälder, som sätter sina egna behov över barnens. Som barn ska man inte behöva vara den vuxna, det är inte ok.

När tonårsångesten svider som värst, så är Jenna antihjälten du kommer att älska – med dräpande kommentarer, skarp humor och livsviktiga insikter.

– En perfekt bok för alla utvalda (som på ett eller annat sätt känner igen sig i Jenna) och även för alla dem som tror att 12-åringar inte fattar det vuxna spelet, säger Pernilla bestämt.

109 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: september 2018
119 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2018

NYHETER

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår