Julen kommer tidigt till B. Wahlströms

torsdag 04 oktober 2018

I antologin Snöstorm och kanelhjärtan har fyra av B. Wahlströms mest populära författare, Pernilla Gesén, Camilla Lagerqvist, Karina Berg Johansson och Jesper Tillberg, gått samman och skapat en varm, charmig och av julkänsla fylld bok. Fyra historier vävs samman av ett café med rykande hett kaffe och kanelhjärtan.

– Att skriva så här tillsammans var en helt ny upplevelse för mig, säger Camilla Lagerqvist. Det gäller att både hålla koll på sin egen historia samtidigt som den ska vävas samman med tre andra personers berättelse på ett sätt som verkar logiskt för läsaren. En riktigt utmaning!

I de novellerna får vi möta fyra helt olika livsöden. En av berättelserna cirkulerar kring väntan på något efterlängtat, en annan om att längta tillbaka dit man kom ifrån. Gemensamt för alla berättelser är att de utspelar sig dagarna före julafton och vävs ihop på stationscafét.

– Att skriva noveller är alltid en utmaning. Man behöver kunna sålla i vad som får och inte får vara med, allt går inte att berätta på så få sidor, men man måste ändå få till en dramaturgi som håller. Det är en utmaning! säger Pernilla Gesén. Jag har skrivit noveller förut men det roliga här är ju att det finns en övergripande ram att haka fast berättelsen i.

Snöstorm och kanelhjärtan bjuder på härlig läsning fylld med värme och julkänsla.

–  En Love Actually i bokform helt enkelt, säger Jesper Tillberg

149 kr Bok - Danskt band
Utgiven: oktober 2018

NYHETER

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår