Brunnshäxan har vaknat …

Lögnernas träd och Gökungen har gjort stor succé, nu kommer hennes tredje bok, Önskebrunnen.

torsdag 03 januari 2019

– Jag växte upp i ett stort gammalt hus och det huset har alltid inspirerat mig. Min första bok, en väldigt kort sådan, skrev jag redan som trettonåring och jag har alltid älskat att berätta historier, säger Frances i en intervju med Hong Kong Radio III.

Frances böcker är fantasieggande, konstiga, krypande.

— Jag, som så många andra författare, är som en skata när det kommer till idéer, säger Frances. Jag ser något glimma och tar det och stuvar undan det i min idé-bank. Alla idéer skriver jag ner i anteckningsböcker eller mailar till mig själv för att minnas dem.

Gökungen och Lögnernas träd har fått mycket fina recensioner, både i Sverige och internationellt.

— Jag är oerhört kritisk till mitt eget skrivande, framförallt när jag har skrivit ungefär en tredjedel. Då hatar jag historien, texten, allt! Författargrupper är i såna lägen en bra hjälp. Man får veta vad som funkar och vad som behöver jobbas mer med. Det är också en bra knuff i ryggen.

I Önskebrunnen får vi möta de tre vännerna, Ryan, Josh och Chelle, som en kväll stjäl några mynt från en brunn. Strax därpå börjar märkliga saker hända och de inser att de har väckt brunnshäxan. Enda sättet att bli skuldfri är att hjälpa häxan att uppfylla de önskningar som är knutna till mynten. Det visar sig snart att önskningarna inte är så lätta att uppfylla. Hur långt är barnen villiga att gå för att bli fria från häxan?

140 kr Bok - Inbunden
Utgiven: januari 2019

NYHETER

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår