Om att hålla ihop

Linda Skugges uppskattade serie Iskompisar gestaltar vardagen för fyra bästa kompisar som lever för sin konståkning.

måndag 04 februari 2019

I första delen fick vi följa Jasmine, som alltid kämpar för att allt ska gå rätt till och som inte ger sig i första taget. I andra boken lärde vi känna Sascha, hockeykillen som hellre ville åka konståkning trots sina föräldrars uppenbara motvilja. I tredje boken, Ett oslagbart gäng, är det Vendela som får berätta sin historia.

- Vendela är en slarver som kämpar för att få ordning på allt: skola, läxor och träning. Hon tappar ofta bort saker och det gör henne förtvivlad. Hon måste dessutom hjälpa till med småsyskonen då mamma är gravid och väldigt trött, säger Linda Skugge.

Att hinna med skola, konståkning och att passa småsyskon är inte helt lätt att få ihop. Tack och lov att hennes vänner alltid ställer upp när hon behöver!

- Självförtroendet är inte alltid på topp hos Vendela och hon tycker ofta att hennes vänner klarar allt bättre än vad hon gör, något som jag tror många kan känna igen sig i, säger Linda.

Plötsligt meddelar kommunen att hallen där de tränar ska bli en renodlad ishockeyhall och konståkarna får börja träna i en annan kommun.

Det här med att bli bortprioriterade till förmån för hockeyn verkar vara en kamp i de flesta ishallar. Hockeyn är normen och konståkarna ska liksom bara vara tacksamma att få träna, säger Linda Skugge, vars dotter är konståkare. Jag tycker de som drabbas av detta ska göra precis som vännerna i min bok gör, gå samman och kämpa för rätten till lika förutsättningar. Fundera på vilka maktmedel ni har tillsammans och använd dem! säger Linda.

130 kr Bok - Inbunden
Utgiven: februari 2019

NYHETER

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår