När en vän gör det oförlåtliga

Hur ska man reagera när en vän gör något oschysst och hur går man vidare och förlåter?

fredag 15 mars 2019

Christina Lindström, som tidigare gett ut bland annat Jack och Finns det björkar i Sarajevo?, kommer nu med andra delen i serien om Hilda, där vi möter Hilda och hennes bästa vänner Bella och Henning. En vardagsnära berättelse som samtidigt är fylld med stora frågor och dilemman.

— Jag möter ofta barn eller unga i min närhet som berättar om händelser och tankar som känns viktiga för dem, och som jag tror att det kan kännas skönt att få lite perspektiv till genom att läsa om, säger Christina Lindström.

I Hilda och hamsterstölden köper Bella en egen hamster och Henning blir så avundsjuk att han stjäl den. Han blir snabbt påkommen och lämnar igen den, men vännerna har svårt att förlåta honom.

— Det finns en stor kraft i att få förlåtelse eller själv förlåta. Jag tror att det skadar ens självbild att gå runt och känna skuld utan att få chans att bli förlåten, gå vidare och försöka göra rätt. Det skadar också den som är arg på någon att fortsätta vara arg, ledsen eller förorättad. Förlåtelse är nog vägen framåt, både i små och stora sammanhang, men att förlåta och be om förlåtelse är ofta lättare sagt än gjort!

Christina Lindström skapar alltid mångfacetterade porträtt av sina karaktärer och så är fallet även i Hilda och hamsterstölden.

— Jag har en speciell flicka i åtanke när jag skriver om Hilda, en närstående som påminner mig mycket om henne. Och så kan jag själv känna igen mig i alla karaktärer. Speciellt deras känslor kan jag verkligen identifiera mig med!

99 kr Bok - Inbunden
Utgiven: mars 2019

NYHETER

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår