Mössen är tillbaka!

Med Musse & Helium har författaren Camilla Brinck skapat en färgsprakande och myllrande berättelse fylld av humor och spänning. I andra delen i serien intensifieras sökandet efter Guldosten och hemligheterna och överraskningarna är fler än de kan räkna!

fredag 12 april 2019

Serien om de busiga mössen Musse & Helium kom till av en olyckshändelse när Camilla Brinck skulle spela in en demo till en ny sång. Ljudreglaget flyttade sig lite för mycket och plötsligt hördes en röst som Camilla genast associerade till en liten mus. 

- Jag kände direkt i magen att det här var en karaktär som jag ville jobba vidare med – och Musse var född! Men han behövde en kompis för att det skulle bli riktigt roligt och det blev Helium, hans lillasyster. Efter att ha haft de här två mössen och deras historia liggande i en byrålåda i en evighet så tog jag mod till mig och skickade mitt inspelade material till Storyside som genast nappade. Tillsammans tog vi fram och spelade in fyra säsonger av ljudäventyret, säger Camilla Brinck.

Ljudserien har sedan fått utvecklas till bok fylld med färgsprakande och vackra illustrationer. 

- Det har varit underbart roligt att låta mina texter få liv genom bilder och det känns så lyxigt att låta läsarna faktiskt få se hur Djurriket och alla karaktärer ser ut, från att bara ha känt dem som röster, säger Camilla.

I Musse & Helium del 2: Jakten på Guldosten beger sig Musse & Helium ut på äventyr i Djurriket för att hitta Guldosten och det blir både väldigt spännande och väldigt roligt.

- Jag blandar allvar och humor för att hålla barnens intresse vid liv. Det är okej att det är lite läskigt en stund om man sen får det förlösande i skrattet. Många av de pedagoger som hör av sig till mig säger just det, att eleverna orkar hålla koncentrationen just för att det både är väldigt spännande och väldigt roligt. Det gör mig glad! säger Camilla 

119 kr Bok - Inbunden
Utgiven: april 2019

NYHETER

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår