Magiskt och eftertänksamt för rymdälskare

Tänk om du hade en bok som kunde svara på alla frågor. Vad skulle du då vilja veta?

torsdag 16 maj 2019

I Miras magiska anteckningsbok får vi möta Mira, 9 år. Hon älskar rymden och vill helst av allt bli astronaut när hon blir stor. Hennes bästa kompis heter Valentina och de pratar med varandra om ALLT! Och backar varandra i vått och torrt.

— Jag skriver för både barn, tonåringar och vuxna och gemensamt i alla mina böcker är att de är relationsdrivna. Oavsett var i livet vi befinner oss, så är ju relationen till oss själva och till andra människor det viktigaste i våra liv, säger Johanna Schreiber.

När det blir känt på skolan att Mira har en magisk anteckningsbok så vill helt plötsligt alla ha svar på sina frågor och snart inser Mira att det inte är så enkelt. Vad ska man till exempel svara när nån vill veta om ens mamma kommer att överleva sin cancer? Och hur hanterar man att personer som inte är schyssta försöker utnyttja boken för egen vinning?

— Jag hoppas att läsarna tar med sig att det finns mycket i livet man faktiskt kan påverka när man är i låg- och mellanstadieåldern. Man kan välja att sluta vara vän med den som är elak, man kan välja vad man berättar för sina föräldrar, och man kan välja att säga ifrån när någon är elak. Det hoppas jag att läsarna tar med sig! Jag hoppas också att både barn, och föräldrar som läser boken tillsammans med sina barn, kan se att även barn som inte har så många vänner kan vara nöjda med sin tillvaro. Mira har ju egentligen bara en kompis när berättelsen startar. Och hon är nöjd med det! Jag upplever att det finns en gruppnorm i samhället, där vuxna automatiskt tycker synd om barn som står utanför större grupper. Att stå utanför gruppen kan vara självvalt, och det är viktigt att vuxna respekterar de barnens önskan om att inte tillhöra gruppen, säger Johanna Schreiber.

99 kr Bok - Inbunden
Utgiven: maj 2019

NYHETER

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår