Drakbard är tillbaka!

I boken Drakjakten av Suzanne Mortensen fick vi stifta bekantskap med draken Drakbard första gången. Nu är han tillbaka i ett nytt, spännande äventyr.

 

fredag 28 juni 2019

Jakob och Isabella längtar efter att deras vän Drakbard ska komma och hälsa på igen. Det var länge sedan de såg honom nu! Så en dag ser Jakob något grönt i ett träd och lyckan är total när det visar sig vara Drakbard. Tillsammans går de tre vännerna på maskerad hos klasskompisen Nicke. Det blir allt annat än en succé. Framförallt när Drakbard äter upp klasskompisens dyra blommor i trädgården. Blommorna visar sig dessutom vara giftiga och nu inleds ett spännande uppdrag för att hitta rätt medicin till Drakbard.

Draktjuven utspelar sig i Lund och de som läser boken och har varit där kommer nog att känna igen sig rejält. Mårtenstorget, Stadsparken och Botaniska trädgården är viktiga miljöer i böckerna men framför allt händer det spännande saker i stadsdelen Nilstorp. Jag bor själv i Nilstorp så jag känner området väl. Det var roligt att promenera omkring bland hyreshusen, villorna och koloniträdgårdarna och hämta inspiration till berättelserna. Humor, värme och spänning är viktiga beståndsdelar i mina böcker. Magi också, säger Suzanne Mortensen.

Att skriva om sådant man känner till är vanligt bland författare och Suzanne låter sig gärna inspireras av sina egna fantasier som barn.

— Jag ville gärna bli vän med en häxa. En klok och modig häxa som kunde lära mig att trolla och flyga på kvast. Antagligen var det därför jag långt senare i livet skrev bokserien om häxan Maja Stormhatt, säger Suzanne.

109 kr Bok - Inbunden
Utgiven: juli 2019

NYHETER

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår