Thomas Kihlman

Vem är egentligen flickan i skogen?

Ewa Christina Johansson är tillbaka med en riktigt läskig spökhistoria för mellanåldern. Dimman utspelar sig på en liten ort någonstans i Sverige med en rälsbuss, en mack och en hembygdsgård. Och en försvunnen flicka.

tisdag 15 oktober 2019

I Dimman möter vi Iris som tillbringar sitt höstlov hos mormor. Redan innan resan får Iris hotfulla och märkliga sms från en okänd person och när hon kommer fram till byn märker hon att något är annorlunda. En tät dimma ligger över skogen och när Iris närmar sig mormoderns hus ser hon en gestalt i dimman, en flicka med långt hår, blek hy och liksom lysande ögon. När Iris frågar runt får hon höra om Lea, en flicka som försvann för många år sedan och aldrig hittades ...

— Jag gillar dimma. Det är lite magiskt, man vet aldrig riktigt vad som kan dyka upp ur allt det grå. Så för mig är den en stark inspiration. Och så har jag åkt mycket rälsbuss och småstationer som ser ut ungefär som den som dyker upp i boken, berättar Ewa Christina Johansson.

När några dagar på höstlovet har gått ringer Iris bästa kompis Hilda och ber att få komma till Iris mormor. Även om Iris egentligen känner sig lite tveksam säger hon ja. Något som sen visar sig bli mindre lyckat. Hilda, med sin starka personlighet, tar över helt och Iris känner sig helt plötsligt rätt ensam och ledsen.

— Jag vill främst skriva böcker som är spännande nog att trigga den egna fantasin och som leder till mer läsning! I just Dimman finns också problematiken med hur man behandlar sina vänner och kanske kan man fundera vidare på hur man själv skulle ha handlat i Iris ställe. Ska hon förlåta Hilda? säger Ewa Christina.

Ewa Christina Johansson är en mycket produktiv författare och kommer ut med ett flertal böcker varje år.

— Det absolut viktigaste när jag börjar ett nytt manus är att kliva in i berättelsen på precis rätt stället. Hittar jag bara den platsen och tiden ger sig mycket automatiskt. Jag har alltid klart för mig hur manuset ska börja, hur det ska sluta och vad som är grundkärnan. Hur jag sedan tar mig från start till stopp är inte alltid givet! Som regel bygger jag manuset som ett skelett - en detaljerad synopsis om man så vill. När sedan alla delar ligger på plats och alla huvuddrag är där de ska tar jag andra vändan och fyller på med detaljer och mystik. Den andra vändan är nästan den som är roligast! berättar Ewa Christina.

89 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: oktober 2019
108 kr Bok - Inbunden
Utgiven: oktober 2019

NYHETER

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår