Nya äventyr för allas favoritmöss!

Älskade mössen Musse & Helium är tillbaka för tredje gången och nu blir äventyret mer spännande än någonsin!

onsdag 30 oktober 2019

När läsaren lämnade Musse och Helium senast, var de på väg att ta sina första steg in i det snötäckta landet Lindrizia, som är prinsessan Frahs kungarike. Kvar stod deras vän Molo och vinkade adjö, men nu är Musse och Helium tvungna att klara sig på egen hand.… eller? Katten Sigge ansulter heroiskt till de tvås färd genom vinterlandskapet. Men det har visat sig att en mycket otäck figur, snömonstret Galaha, känner till att de befinner sig i Lindrizia. Han har redan börjat leta efter dem och om han får tag på dem, tar deras resa garanterat slut. Frågan är: Kommer Musse, Helium och Sigge hinna fram till prinsessan Frahs isslott innan det är för sent? Kommer de lyckas hålla sig undan den elaka Galaha?

– Som barn hade jag svårt att sitta still och det har jag även idag som vuxen. Så lässtunderna i skolan var ingen favorit direkt. Det kröp i kroppen på mig. Jag fick panik när jag skulle göra "ingenting". Jag vet att jag är långt ifrån ensam med att känna så. Därför skriver jag idag böcker som jag tror skulle fångat mitt intresse som barn, men som jag även gillar som vuxen idag. Mycket humor, härliga bilder och spänning. Sånt jag och många andra verkar behöva för att klara av att koncentrera oss, säger Camilla Brinck

Berättelsen om Musse & Helium skapades först som ljudserie på Storytel och har sammanlagt, som både bok och ljud, nått närmare 100 000 läsare. Boken är en magisk blandning av spänning, humor och fantastiska bilder och tilltalar såväl barn som föräldrar.

“Hela berättelsen andas och lever magi, men är dessutom skildrad med härlig, ibland nästan burlesk, humor. Man kan inte annat än att älska den flygande hunden Prutt-Prutt! Inte bara textens magi utan de filmiskt suveräna illustrationerna försätter läsaren i en riktigt magisk sinnesstämning.”

Helhetsbetyg 4 av 5

-BTJ-häftet nr 21, Kerstin Hagstrand-Velicu

129 kr Bok - Inbunden
Utgiven: november 2019

NYHETER

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår