Magnus Liam Karlsson

Jack Werners Creepypasta är tillbaka

Getmannen, grottutforskaren Ted och duscharna i Danmark är vedertagna karaktärer och berättelser för många av Sveriges unga (och inte unga alls). Detta tack vare Jack Werner, som har utforskat vår tids spökhistorier både i bok- och poddform. Nu ges den hajpade boken Creepypasta ut i ny omarbetad utgåva – och med fler spökhistorier.

fredag 24 januari 2020

Creepypasta* – spökhistorier från internet kom ut 2014 för första gången. Året därpå blev den en podd. Nu är Creepypodden en av Sveriges absolut största, men boken har i åratal varit slutsåld och omöjlig att få tag i. Tills nu. Äntligen kommer den unika nätskräckantologin Creepypasta ut i en omarbetad nyutgåva.

– Det hela började med att jag ville utforska, och berätta om, vår tids folksägner och skräckberättelser, säger författaren Jack Werner. Det ledde lite oväntat att Creepypodden blivit Sveriges största plattform för amatörförfattare. Jag har säkert 5000 skräcknoveller från lyssnare i mejlen – och flera har via podden tagit steget mot författarkarriärer.

Några år efter millennieskiftet började olika spökhistorier dyka upp på forum och bloggar, skärmdumpade skräckberättelser skrivna av okända och hemlighetsfulla användare, kusliga upplevelser från en generation med internet som både vardagsrum och bakgård. I Creepypasta – spökhistorier från internet samlade och analyserade journalisten Jack Werner ett urval av de bästa och mest skrämmande berättelserna. Boken hittade en hängiven publik.
I denna nyutgåva har Werner omarbetat och uppdaterat sin bok, och kompletterat den med ett kapitel om Sveriges största skräckpodd – och med fyra nya spökhistorier.

En perfekt bok för lyssnaren, läsaren eller vem som helst som dras till tillvarons mörkare hörn.

* Creepypasta är en lek med ordet Copypasta som kommer från copy/paste, det vill säga de kommandon som används för att kopiera och klistra in text till exempel. En Creepypasta är en typ av en skräckhistoria som har blivit delad över Internet. 

139 kr Bok - Flexband
Utgiven: januari 2020
99 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: januari 2020

NYHETER

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår