David Levenson

Frances Hardinge är tillbaka med ett gotiskt mästerverk!

Lögnernas träd, Gökungen och Önskebrunnen har alla blivit stora favoriter bland läsare och recensenter. Nu är hon tillbaka med en spännande historia om Makepeace, en ung kvinna i 1600-talets England, som har den unika förmågan att inhysa döda själar.

fredag 31 januari 2020

Vissa människor har ett utrymme inuti sig, perfekt för döda själar att gömma sig i. Makepeace är en av de människorna, och hon har kämpat hela sitt liv för att stänga ute de döda skuggorna som försöker ta sig in. Men en kväll händer något så fasansfullt att hon tappar koncentrationen och plötsligt har hon en själ i sig. Själen som har tagit plats i Makepeace är vild, brutal och stark och har tillhört en björn. Till en början skrämmer den men Makepeace inser snart att den kan fungera som ett skydd.

— Jag tror de flesta av oss försöker förena många olika sidor av oss själva, vare sig vi är medvetna om det eller inte. Vi är alla komplexa, och har alla sidor vi trycker bort, och för mig känns det naturligt att ha med det i bygget av en karaktär. Björnen representerar på sätt och vis Makepeace ilska, hennes sorg och den sårade delen av henne, så han gör det inte alltid så lätt för henne. Men på många sätt är han också henne styrka, säger Frances Hardinge i en intervju på Waterstones hemsida.

När hon tvingas flytta till sina avlägsna släktingar samtidigt som ett inbördeskrig närmar sig förstår hon att hon bara är en bricka i ett spel.

— Jag dras till historiska perioder där förändring är på väg att äga rum. Tidpunkter i historien då regler förändras. Vissa människor klarar av att hantera förändringen och hittar sätt definiera förändringen medan andra verkligen, verkligen inte gör det, säger Frances till Fantasy-faction.com

159 kr Bok - Inbunden
Utgiven: januari 2020
99 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: januari 2020

NYHETER

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår