KOLA production

Blixtrande barnboksdebut

Tänk dig att du är elva år, nyss blivit föräldralös och inser att den värld du lever i bara kan räddas av dig. Av en slump. Precis det händer Eli, huvudpersonen i David Renklints barnboksdebut Blixtbarn. En sprakande bladvändare för slukaråldern.

torsdag 12 mars 2020

Under en förödande storm, och det första åskovädret på evigheter, träffas Eli av blixten. Huset hon bor i börjar brinna och hon förlorar såväl sina föräldrar som sin hand. Kvar finns bara en stump som ger ifrån sig en kraftfull strålning och en svart röta som äter sig upp längs armen. Marornas röta.

I hopp om att bota stumpen beger sig Eli tillsammans med sin faster Glispa ut på ett farofyllt äventyr. De letar upp nekromanter och shamanister, jagas av nordulvar och tvingas gång på gång slåss mot marorna som blir allt fler. Det är en resa som tar dem till de mest avskyvärda platser, men också till de allra vackraste. Och deras uppdrag kommer snart att handla om långt mycket mer än att finna ett botemedel.

 —Karaktärerna i en spänningsbok måste befinna sig i riktig fara, annars blir det inte spännande. Varför skulle någon springa för livet om det inte fanns en risk att dö? Då springer man bara. Just bokslukaråldern är en så fascinerande målgrupp, och inte bara för att det är en värld av skillnad i bindestrecket mellan 9 och 12, utan också för att man inte kan lura en bokslukare. En bokslukare som söker en spännande bok söker just spänningen, och utan riskerna och livsfaran finns ingen sådan, säger David Renklint.

Blixtbarn utspelar sig i en frusen värld täckt av djup is och snö som plötsligt börjar smälta. Ur den smältande isen i söder kommer marorna som med sin markyss, sin beröring, sprider en smitta som förvandlar levande till odöda. 

—I skrivandet av Blixtbarn har naturen varit en inspirationskälla och jag har försökt leva i Elis smältande värld med alla glaciärer och tundror. Det finns också en bakomliggande klimatångest som har fått mig att skriva om en värld i förändring, säger David som bor och arbetar i Siljansnäs nära Leksand.

149 kr Bok - Inbunden
Utgiven: mars 2020
89 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: mars 2020
89 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Ella Schartner
Utgiven: mars 2020

NYHETER

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår