Kajsa Göransson

Omåttligt spännande av Camilla Lagerqvist

- Varför kallas det dödens tivoli? frågade jag.

- Därför att det vilar en förbannelse över platsen. Två pojkar försvann spårlöst när de besökte tivolit. Det enda man hittade var den ena pojkens jacka och en blodpöl, svarade Johanna.

fredag 17 april 2020

Camilla Lagerqvist är kanske mest känd för sina böcker med historiskt tema som prisbelönta serien Svarta Rosorna och mellanåldersboken Pojken i graven. Nu är hon aktuell med en spänningsbok med högt tempo och tvära vändningar.

— Boken handlar om Nour som upptäcker att hennes storasyster åker iväg på spökjakter på nätterna. En natt följer Nour med. Den här gången åker de till ett gammalt, nedlagt tivoli där det sägs spöka. Hon blir tillsagd att stanna i bilen, men lyssnar inte utan smiter ut. Hon börjar gå in i skogen och en kort stund senare hör hon hur bilar startar och kör därifrån. Nour är lämnad kvar. Snart visar det sig att en kille i hennes parallellklass, Fabian, också är kvar. De två är nu ensamma på ett nedlagt tivoli, mitt i natten, utan täckning på mobilerna, berättar Camilla Lagerqvist.

Camillas böcker har ofta en grund i en historia hon själv har hört och Dödens tivoli är inget undantag.

— När min äldsta dotter Fanny gick på gymnasiet och hon och hennes kompisar började få körkort var de ofta ute och åkte bil på kvällarna. Jag trodde att de åkte runt i stan, men efteråt fick jag reda på att de egentligen var på spökjakt. De åkte till ställen där det sades spöka. Bland annat åkte de till ett nedlagt mentalsjukhus och en avrättningsplats. Det var när hon berättade det som jag fick den första idén till boken, säger Camilla.

119 kr Bok - Inbunden
Utgiven: april 2020
89 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: april 2020

NYHETER

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår