Sista delen om charmiga ponnyn Svante

I fem böcker har vi fått lära känna den envisa och charmiga ponnyn Svante och nu kommer sjätte och sista delen i serien. Den här gången får Svante verkligen vara den hjälte han alltid hävdat att han är!

onsdag 22 april 2020

Pia Hagmar är något av en mästare på att skriva långa serier. Dalslandsdeckarna kom ut i inte mindre än nitton delar och serien om Klara gavs ut i arton delar. Nu kommer sjätte och sista delen i serien om Svante ut.

- Jag älskar att skriva om Svante! Men eftersom förebilden till honom bor kvar där jag bodde förut så var det flera år sedan jag träffade honom och det var när jag umgicks med honom som idéerna kom flygande. Därför blir det här sista boken i serien, säger Pia Hagmar.

Historien om Svante är inspirerad av en shetlandsponny som också hette Svante och som var Pias granne under lång tid. Hans egensinnighet och busighet passade perfekt för en bokkaraktär.

— Själva skrivandet av böckerna har varit så roligt! Det är inte alltid man sitter och fnissar när man jobbar, säger Pia. Det har varit spännande att försöka tänka sig in i hur en häst kan tänka. Sedan är ju Svante så härligt skrytig. Han tycker att han själv är så himla bra och det är både härligt och befriande på något sätt.

Räddaren i nöden får Svante visa att han är den hjälte han alltid utgett sig för att vara. När hans ägare Greta försvinner och Svante får syn på något rosa i ett dike en bit bort bort känner han instinktivt att något är fel och rymmer från sin hage. Tillsammans med sina vänner katten Stella och hunden Bazzen ger han sig ut på ett räddningsuppdrag.

— Johanna Kristiansson, som har illustrerat böckerna, har verkligen fått liv i Svante, Bazzen och Stella. Det har varit lika spännande och roligt varje gång att skicka iväg manus och vänta på hennes bilder. Min man Bengt är fotograf och har fotat omslagsbilderna. Mycket av idéerna till hela serien kommer från Bengts fotografier på riktiga Svante. Så det är lite speciellt att historien gått från foto via text till ritade bilder. Jag tycker att det blivit en himla mysig mix, säger Pia Hagmar.

110 kr Bok - Inbunden
Utgiven: april 2020
69 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: april 2020
69 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Pia Hagmar
Utgiven: april 2020

NYHETER

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår