Magnus Liam Karlsson

Filip Lindkvist debuterar med undervattensfantasy

Debutanten Filip Lindkvist förstod redan när han var i tio-årsåldern att det var just fantasy han ville skriva. Nu släpps hans första bok, Bläckfiskarnas dal, där vi får möta trettonåriga Ostara som tvingas lämna allt hon känner bakom sig för att bosätta sig med sin mamma på den ensliga ön Dunkelskär.

tisdag 19 maj 2020

Filip Lindkvist visste redan som barn att han ville bli författare. När han sedan introducerades för genren fantasy föll allt på plats och det blev självklart att det var just det han skulle skriva.

— Jag ser inte fantasy bara som verklighetsflykt. Det är snarare ett sätt att tolka sig själv och sin omvärld från perspektiv som sträcker sig bortom vår upplevda verklighet, säger Filip Lindkvist. Det är en genre som utforskar människans natur genom att placera oss i en annan tillvaro, där det övernaturliga är en del av omgivningen.

I Bläckfiskarnas dal får vi möta trettonåriga Ostara som tvingas flytta från sin pappa till sin mamma och lämna allt som är bekant. När hon kommer fram till den mycket ensliga ön Dunkelskär, där hennes mamma bor, visar det sig att mamma inte är där. Hon har rest ner i havets djup för att forska på de jättebläckfiskar som lever långt ner under ytan, i Bläckfiskarnas dal. Medan Ostara väntar på att mamma ska komma tillbaka börjar hon skolan och där träffar hon Aidan, en märklig pojke som är otroligt duktig på datorer och teknik. Hon träffar även Henrietta Stjärndrake, vars familj har tjänat som Dunkelskärs väktare i över tusen år.

När Ostaras mamma inte återvänder bestämmer sig hon till slut för att leta efter henne. Hon ber Henrietta om hjälp och det slutar med att öns väktare samlar ihop sin ubåts-flotta för att åka till Bläckfiskarnas dal. Det enda problemet är att Dunkelskärs invånare alltid har legat i strid med bläckfiskarna, och frågan är om de dyker ner för att rädda Ostaras mamma eller för att starta ett nytt krig ...

— För mig är Bläckfiskarnas dal en berättelse om två världar som möts. En berättelse om att hitta ett hem, att dela det hemmet med andra, och att lära känna deras verklighet, säger Filip Lindkvist.

149 kr Bok - Inbunden
Utgiven: maj 2020
89 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: maj 2020
89 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Ana Gil de Meli Nascimento
Utgiven: maj 2020

NYHETER

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår