Chris Bailey

Gossip girl möter The Crown

Tänk om USA aldrig haft en president, utan ett kungahus ... I första delen i serien American Royals får vi möta de tre syskonen Beatrice, Samantha och Jefferson i den amerikanska kungafamiljen Washington, som lever ett liv i lyx och glamour, där varje steg bevakas av paparazzifotografer. I en tillvaro fylld av intriger, skandaler och passion står var och en av de unga kungligheterna inför ett avgörande val.

fredag 05 juni 2020

Katharine McGee debuterade som författare 2016 och Valet är hennes fjärde bok. 2019 nominerades den till Goodreads choice awards för bästa ungdomsbok.

— Idén till serien American Royals föddes 2011, när William och Kate gifte sig. Jag och några vänner var på en bar och såg hela bröllopet. Vi hade vackra hattar och drack mimosas, fast klockan bara var sex på morgonen, och när det nygifta paret kysstes kändes det som att hela New York bröt ut i gratulationsrop. Jag minns att jag häpnades över hur engagerade amerikanerna kändes i denna sagoberättelse fast vi inte ens har några kungligheter. Och det fick mig att tänka … tänk om USA hade en kungafamilj?! berättar Katherine i en intervju.

Beatrice är Amerikas kronprinsessa, och den första kvinna som så småningom ska sitta på tronen. Hela hennes liv är inrutat och utstakat, och det finns inget utrymme för frihet eller spontana beslut. Därför blir det riktigt komplicerat när hon kysser sin livvakt.

Samantha är lillasystern som inte bryr sig om regler och konventioner. Hon bryr sig faktiskt inte om något alls, förutom den enda killen som hon absolut inte får dejta. Killen som är Beatrices tilltänkte …

Den tredje i syskonskaran, prins Jefferson, är hela Amerikas favorit och kan inte göra något fel i folkets ögon. Miljontals tjejer vill vinna hans hjärta, men endast två har en riktig chans – frågan är bara vem av dem som kommer lyckas.

Gossip girl möter The Crown, säger Katherine när hon ombeds beskriva Valet med fem ord.

189 kr Bok - Inbunden
Utgiven: juni 2020
99 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: juni 2020
99 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Callin Öhrvall Delmar
Utgiven: juni 2020

NYHETER

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår