Jake Abel

Stephanie Meyers Midnight sun kommer på svenska!

Fansen jublar! 15 år efter att första boken i succéserien Twilight släpptes får vi återigen följa Bella och Edwards historia, denna gång genom Edwards ögon.

måndag 29 juni 2020

I början av maj släpptes nyheten att Stephanie Meyer skrev på en ny bok, 15 år efter att första boken i serien om Bella och Edward släpptes. Boken är planerad att släppas på engelska i början av augusti och nu är det klart att den även kommer att ges ut på svenska.

— Vi är mycket glada över att ha fått det fortsatta förtroendet att jobba med Twilight-serien och att få vara med på den här resan. När mejlet kom från Meyers agent om att det fanns ett nytt manus blev vi alla eld och lågor, säger Tove Andersdotter, förläggare på B. Wahlströms.

Midnattssol, som boken kommer heta på svenska, tar oss tillbaka till när Bella och Edward först möttes och låter oss följa historien genom Edwards ögon med en ny och mörkare twist. Att möta Bella är både det mest lockande och förlamande han har varit med om under hela sitt liv som vampyr. Allt eftersom vi får veta mer om Edwards ursprung och komplexiteten av hans tankar får vi en djupare förståelse för varför mötet med Bella är hans stora kamp.

Böckerna om Bella och Edward har sålt över 150 miljoner exemplar och blivit fem storfilmer. Spekulationerna om en ny bok drog igång när författaren la upp en nedräkning på sin hemsida. När nedräkningen nådde noll var besökarantalet på Meyers hemsida så stort att den kraschade.

Midnattssol beräknas släppas på svenska i december 2020.

189 kr Bok - Inbunden
Utgiven: december 2020

NYHETER

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår