Humor, allvar och fantastiska illustrationer

David Walliams är en av världens mest säljande barnboksförfattare och det är lätt att förstå varför. Med humor, allvar och fantastiska illustrationer av Tony Ross sugs man in i hans böcker och vill alltid läsa en sida till.

fredag 28 augusti 2020

Klockan tolv på natten borde alla barn sova gott och drömma sött. Men för midnattsgänget har äventyret just börjat ...

Efter att ha fått en boll i huvudet hamnar Tom på sjukhus. När han vaknar upp dunkar hans huvud av smärta och han ligger han på en bår som körs av en haltande, otäck gubbe. Därefter blir han undersökt av en elak sjuksköterska och till sist rullas han in på barnavdelningen. Där ligger fyra barn: en flicka som har nästan hela kroppen i gips, en pojke med bandage för båda ögonen, en nyopererad pojke och en flicka som saknar allt hår.

Men det är inte vilka sjuka barn som helst. Det är midnattsgänget. Snart förstår Tom att massor av saker han absolut inte trodde kunde hända på ett sjukhus, händer här. Midnattsgängets plan är att bryta så många av den hemska sjukhuspersonalens regler som möjligt, och ha så roligt de bara kan under tiden.

̶ Jag tycker det är viktigt att humor är en av de viktigaste ingredienserna i en barnbok. Min stora hjälte är Roald Dahl och det han gjorde så bra var att han balanserade de mörkare, lite läskiga delarna i en berättelse med humor. Det försöker jag också göra, berättar David Walliams i en intervju hos Harper Kids.

Midnattsgänget är en varm, gripande och naturligtvis makalöst rolig bok om fem barn på ett sjukhus som inget hellre vill än uppleva äventyr! Det är en berättelse om vänskap och magi - och om att förverkliga sina drömmar.

89 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: augusti 2020
149 kr Bok - Inbunden
Utgiven: augusti 2020

NYHETER

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår