Nu släpps femte delen i episka kärlekssagan Twilight!

Edward och Bella är tillbaka. 15 år efter att första boken släpptes får vi äntligen fortsätta följa deras historia, denna gång genom Edwards ögon.

fredag 27 november 2020

I början av maj kom nyheten att Stephenie Meyer skrev på en ny bok, 15 år efter att första boken i serien om Bella och Edward släpptes. Midnattssol, som boken heter på svenska, tar oss tillbaka till när Bella och Edward först möttes och låter oss följa historien genom Edwards ögon med en ny och mörkare twist. Att möta Bella är både det mest lockande och förlamande han har varit med om under hela sitt liv som vampyr. Allt eftersom vi får veta mer om Edwards ursprung får vi en djupare förståelse för varför mötet med Bella är hans livs stora kamp.

- Jag skulle säga att Midnattssol är mörkare och mer desperat än tidigare böcker, säger Stephenie Meyer i en intervju med USAtoday. Insatsen, riskerna, är betydligt högre när man ser det från Edwards perspektiv.

Boken släpptes på engelska i början av augusti och sålde mer än 1 miljon exemplar första veckan ute i handeln. På läsarnas favoritforum Goodreads har boken redan över 14 000 recensioner och närmare 75 000 personer har betygsatt den. Bland omdömena finns utrop som ”jag har aldrig varit mer peppad på en bok i hela mitt liv” och ”jag har väntat i tolv år och det var det värt”. Boken är dedikerad till Meyers fans och bl.a. Washington Post skriver i sin recension att ”Team Edward från 2005 som har läst alla böcker och sett alla filmer kommer absolut bli nöjda. Meyer har skrivit med hennes största fans för ögonen.”

30 november släpps Midnattssol på svenska.

235 kr Bok - Inbunden
Utgiven: november 2020

NYHETER

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår