Tack och lov för Mynta

I tredje delen av Pia Hagmars serie Två världar går Julis högsta dröm i uppfyllelse. Och samtidigt är hon helt förkrossad av att mamma flyttat till Irland och lämnat henne. Och inte blir det bättre av att pappa och hans nya tjej verkar ha hemligheter!

fredag 19 mars 2021

Pia Hagmars cv när det kommer till att skriva hästböcker är något extraordinärt. Hennes serier om Klara, Millan, Flisan och Svante har läst och älskats av flera generationer barn.

- Hästböcker är som deckare. Förutom att de ska innehålla hästar respektive brott, kan de egentligen fyllas med precis vad som helst, säger Pia Hagmar.

I Vi två har Julis dröm om en egen häst äntligen blivit sann och lyckan över det är stor. Men samtidigt har mamma valt att flytta till Irland. Är det svek som går att förlåta? Juli anmäler sig till sin första hopptävling med ponnyn Mynta på påsklovet. Men vad händer när mamma kräver att Juli i stället ska komma till Irland samma vecka? Vad är starkast – ilskan över att ha blivit övergiven eller saknaden efter mamma? Och dessutom verkar pappa ha hemligheter ihop med sin nya tjej

Det är verkligen mycket som händer i Julis liv. Tur att hon har sin bästa kompis Agnes och Mynta, världens finaste ponny.

- Serien om Juli handlar om drömmar, svek och rotlöshet. När livet känns svårt är stallet en trygg värld att fly till och en plats där det finns utrymme för ambitioner och drömmar, säger Pia Hagmar.

140 kr Bok - Inbunden
Utgiven: mars 2021

NYHETER

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår