KOLA production

Ska Eli hinna rädda världen?

David Renklints barnboksdebut Blixtbarn fick lysande recensioner och BTJ gav den en femma i betyg. Nu kommer andra, och avslutande, delen i serien om Eli – flickan med kraft att rädda världen.

fredag 26 mars 2021

Eli  har tillfälligt lyckats stoppa Vittra och marorna men hon vet att det bara är en tidsfråga innan de börjar röra på sig igen. Och det är även en tidsfråga innan fler maror kommer fram ur isarna som fortsätter att smälta ... Nu hoppas hon att kimärerna ska komma till hennes hjälp, men inser snart att de är korrumperade maktgalningar som vägrar att ens erkänna marornas existens.

- Det finns en hel del klimatångest som ligger bakom världen jag har hittat på. Det maktlösa barnet i en smältande värld i förändring, och vuxna makthavare som inte bryr sig eller inte tror på hotet, säger David Renklint.

Eli, Dagda, Nåjd och deras nya vän Malva tar sig an den enorma uppgiften att besegra både marorna och kimärerna och innan allt är över kommer de alla att vara tvungna att göra saker som känns omöjliga.

- Att alla hjältar blev tjejer var från början inget medvetet val, säger David, men jag ville skriva om en tjej och jag ville inte att hon skulle bli räddad av en man så det fick bli en faster istället. Jag har läst och sett så mycket där det inte spelar någon roll hur starka eller självständiga kvinnor eller flickor är, för till slut måste det ändå finnas en man som på något sätt räddar dem. Och även om det har blivit mycket bättre de senaste åren är det också ett val att skriva fantasy som faktiskt klarar Bechdeltestet med råge, säger David Renklint.

David Renklint bor i Siljansnäs och skriver skräck och fantasy. Han har publicerat flera noveller och debuterade 2018 med romanen Det går en liten ängel. Vid sidan av författandet jobbar han som bibliotekarie.

140 kr Bok - Inbunden
Utgiven: mars 2021
89 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: mars 2021
89 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Ella Schartner
Utgiven: mars 2021

NYHETER

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår